Amandel- en bessenballetjes

Amandel- en bessenballetjes

 

HOOFDINGREDIËNTEN Fruit granen & peulvruchten
VOORKEUREN Vegetarisch Veganistisch SEIZOENGEBONDEN Lente Zomer Herfst Winter
ALLERGENEN* Geen selderij Geen schaaldieren Geen eieren Geen vis Geen gluten Geen lupine Geen melk Geen mosterd Geen pinda’s Geen sulfiet Geen weekdieren Geen soja Geen sesam

 

Ingrediënten

 

  • 200 gr glutenvrije haver (of normale haver voor niet-coeliakie optie)
  • 300 gr bevroren bosvruchten, ontdooid
  • 100 gr geblancheerde amandelen
  • 125 gr gehakte dadels
  • 50 gr gemalen amandelen

 

 

Methode

 

  1. Doe haver, fruit, geblancheerde amandelen, dadels en de helft van de gemalen amandelen in een foodprocessor. Mix tot een grove pasta.
  2. Doe het mengsel in een kom en laat 15 minuten rusten zodat de haver wat van het vocht kan opnemen. Dit zorgt dat de balletjes tijdens het rollen beter in vorm blijven.
  3. Rol van de mix ca. 50 balletjes en bedek die voorzichtig met de resterende gemalen amandelen. Bewaar de balletjes in de koelkast in een luchtdichte doos.

*Allergeneninformatie is samengesteld op basis van gegevens die zijn verstrekt door de fabrikanten van de producten die we hebben gebruikt. Als je besluit een ander product te gebruiken, kunnen de allergenen verschillen, dus lees altijd de etiketten van alle ingrediënten die je voor dit recept koopt. Deze informatie dient slechts als leidraad.
De voedingswaarde-informatie is samengesteld door geregistreerde diëtisten met behulp van een standaard branchespecifiek softwaresysteem (FDH Saffron). Hou er rekening mee dat de voedingswaarde kan veranderen, afhankelijk van de producten die je voor dit recept gebruikt. Deze informatie dient slechts als leidraad