Boekweit crêpes met peer

Boekweit crêpes met peer

 

HOOFDINGREDIËNTEN Peer, crepes, kokosyoghurt
VOORKEUREN Vega SEIZOENGEBONDEN Lente, zomer, herfst, winter
ALLERGENEN*

 

Ingrediënten

 

3 stuks Conference peren
4 peulen Kardemom
150ml water
250g Boekweitmeel
300ml Havermelk
2 eieren
80g Honing
Snufje zout
Olijfolie
1tl Kaneel
Hazelnoten
Kokosyoghurt

 

Methode

 

1.    Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis. Verwarm water met 40g honing en de kardemom in een steelpan en verwarm de peren hierin.
2.    Meng de boekweitmeel, havermelk, eieren, 40g honing, kaneel en snufje zout door elkaar tot een egaal beslag.
3.    Bak de hazelnoten lichtbruin in een droge koekenpan en hak ze grof.
4.    Voeg een scheutje olijfolie toe in de pan. Verdeel een laagje beslag over de koekenpan en bak de pannenkoek goudbruin aan beiden zijden.
5.    Als al het beslag op is serveer je de boekweitpannenkoeken met de gepocheerde peren en een schepje kokosyoghurt en hazelnoten.