Gnocchi paddenstoelen en boerenkool

Gnocchi paddenstoelen en boerenkool

 

HOOFDINGREDIËNTEN Pasta paddenstoelen boerenkool
VOORKEUREN Vega SEIZOENGEBONDEN Lente, zomer, herfst, winter
ALLERGENEN* Gluten

 

Ingrediënten

 

500g Gnocchi
3el Olijfolie
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
300g Paddenstoelen
200g Kastanje champignons
300g Boerenkool
15g Salie
40g Hazelnoten
100g Parmezaan (optioneel)

 

Methode

 

1.    Zet een pan met water op de vuur om de gnocchi in te koken. Zodra het water kookt kan je de gnocchi koken. De gnocchi is gaar wanneer ze naar boven komen drijven. Zodra ze klaar zijn haal je ze uit het water.
2.    Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan. Hak de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit aan.
3.    Snijd de kastanje champignons in plakjes en houd de paddenstoelen grof. Bak dit mee in de koekenpan.
4.    Scheur de salie blaadjes grof en voeg toe aan de paddenstoelen. Bak dit gaar in 5-8 minuten.
5.    Voeg vervolgens de boerenkool toe en roer alles nog een keer om voor 2-3 minuten.
6.    Rasp ondertussen de Parmezaan. Bak de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.
7.    Voeg de gnocchi toe aan de paddenstoelen en boerenkool mengsel. Breng alles op smaak met peper en zout.
8.    Serveer Parmezaan de hazelnoten.