Perzische gebakken bonen

Perzische gebakken bonen

 

HOOFDINGREDIËNTEN Grains & Pulses
VOORKEUREN SEIZOENGEBONDEN Herfst Winter
ALLERGENEN* Geen schaaldieren Geen vis Geen lupine Geen noten Geen mosterd Geen sulfiet Geen sesam Geen soja Geen weekdieren

 

Ingrediënten

 

•    300 gr romatomaten (pomodori), grof gehakt
•    de blaadjes van een ½ klein bosje tijm
•    2 laurierblaadjes
•    2-3 teentjes knoflook, gepeld en geperst
•    2-3 sjalotjes, gepeld en in vieren gesneden
•    rasp en sap van 1 citroen
•    4 eendeneieren (of kippeneieren)
•    1 blik cannellinibonen (uitlekgewicht 230 gr)
•    1 el granaatappelmelasse
•    1 el roosharissa
•    1 el tomatenpuree
•    250 ml groentebouillon (klaar voor gebruik)
•    2 el koudgeperste raapzaadolie
•    1 zuurdesembrood (of knapperig brood)
•    zwarte peper
•    zeezout

 

 

Methode

 

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Was de bonen en doe ze in een ovenvaste schaal (het liefst gietijzer). Zet citroensap, -rasp, eendeneieren en raapzaadolie opzij voor later. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de bonen en schep alles goed door elkaar.
  3. Bedek de schaal met een stuk bakpapier en wikkel hem dan twee keer in aluminiumfolie. Plaats gedurende ong. 1 uur in de voorverwarmde oven.
  4. Snij beide uiteinden van het zuurdesembrood en vermaal tot broodkruimels in de foodprocessor. Vermeng met de citroenrasp, 1 el raapzaadolie en een snufje zout en peper.
  5. Haal de schaal met bonen uit de oven, voeg het citroensap toe en roer goed door. Zet de schaal weer terug in de oven en laat in 15 tot 20 minuten indikken tot de gewenste consistentie.
  6. Haal de schaal weer uit de oven en verwijder de folie. Strooi het kruimelmengsel erover en zet de schaal nog tien minuten terug. Haal dan weer uit de oven en laat rusten.
  7. Rooster het zuurdesembrood onder een hete grill en bak de eendeneieren in 1 el raapzaadolie (of pocheer ze voor een gezondere optie).
  8. Leg de eieren op de bonen en serveer er een geroosterde zuurdesemboterham bij.

*Allergeneninformatie is samengesteld op basis van gegevens die zijn verstrekt door de fabrikanten van de producten die we hebben gebruikt. Als je besluit een ander product te gebruiken, kunnen de allergenen verschillen, dus lees altijd de etiketten van alle ingrediënten die je voor dit recept koopt. Deze informatie dient slechts als leidraad.
De voedingswaarde-informatie is samengesteld door geregistreerde diëtisten met behulp van een standaard branchespecifiek softwaresysteem (FDH Saffron). Hou er rekening mee dat de voedingswaarde kan veranderen, afhankelijk van de producten die je voor dit recept gebruikt. Deze informatie dient slechts als leidraad