Paddenstoelen Pho Bo

Paddenstoelen Pho Bo

 

Energy

1289 kj
308 kcal

per portie

 

 

Bereidingstijd

3 uur 15 min

 

Servings

4 porties

 

HOOFDINGREDIËNTEN Groenten
VOORKEUREN SEIZOENGEBONDEN Zomer Herfst Winter
ALLERGENEN* Geen schaaldieren Geen eieren Geen vis Geen lupine Geen melk Geen noten Geen mosterd Geen pinda’s Geen sulfiet Geen weekdieren Geen sesam

 

Ingrediënten

 

•    200 gr stevige tofoe
•    2 liter veganistische groentebouillon
•    1 ui, heel en ongepeld
•    20 gr gember, heel en ongepeld
•    1 teentje knoflook, heel en ongepeld
•    1 klein kaneelstokje
•    1 tl korianderzaad
•    2 kardemompeulen
•    1 steranijs
•    80 gr oesterzwammen, in stukjes gescheurd
•    50 gr fluweelpootjes, de wortels verwijderd
•    4 lente-uitjes, kleingesneden
•    2 rode chilipepers, kleingesneden
•    sap van ½ sinaasappel
•    sap van ½ limoen
•    Klein bosje basilicum, alleen het blad
•    Klein bosje koriander, alleen het blad
•    200 gr platte rijstnoedels
•    2 tl bruine suiker
•    1 el donkere sojasaus

 

Methode

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Zet een passend formaat steelpan op middelhoog vuur. Doe de (hele en ongesneden) ui, knoflook en gember erin en bak tot ze rondom geblakerd zijn en mals aanvoelen (ongeveer 45 min - 1 uur).
  3. Verwijder de ui, knoflook en gember en pel of schil ze. Doe terug in de pan samen met de hele specerijen en de groentebouillon. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
  4. Giet de tofoe af en snij deze in blokjes van 2 cm. Schep de tofoe om in 2 tl raapzaadolie, plaats in de voorverwarmde oven en laat karamelliseren (ongeveer 15 minuten).
  5. Week de noedels in kokend water tot ze gaar zijn, haal ze uit de pan en spoel af.
  6. Verdeel over 4 kommen: een portie noedels, de rauwe paddenstoelen, geroosterde tofoe, gesneden chilipepers, lente-ui en kruiden.
  7. Haal de bouillon van het vuur en voeg limoensap, sinaasappelsap, sojasaus en bruine suiker toe.
  8. Giet de bouillon door een fijne zeef, doe terug in de pan en breng aan de kook. Giet een portie kokende bouillon over het noedel-, paddenstoelen- en tofoemengsel. Meteen opdienen.

*Allergeneninformatie is samengesteld op basis van gegevens die zijn verstrekt door de fabrikanten van de producten die we hebben gebruikt. Als je besluit een ander product te gebruiken, kunnen de allergenen verschillen, dus lees altijd de etiketten van alle ingrediënten die je voor dit recept koopt. Deze informatie dient slechts als leidraad.
De voedingswaarde-informatie is samengesteld door geregistreerde diëtisten met behulp van een standaard branchespecifiek softwaresysteem (FDH Saffron). Hou er rekening mee dat de voedingswaarde kan veranderen, afhankelijk van de producten die je voor dit recept gebruikt. Deze informatie dient slechts als leidraad.