Visspiesjes

Visspiesjes

 

HOOFDINGREDIËNTEN Vis
VOORKEUREN Minder dan 300 calorieën SEIZOENGEBONDEN Lente Zomer
ALLERGENEN* Geen selderij Geen schaaldieren Geen soja Geen eieren Geen gluten Geen lupine Geen melk Geen noten Geen mosterd Geen pinda’s Geen sulfiet Geen weekdieren Geen sesam

 

Ingrediënten

 

•    1 klein pakje koriander, grof gehakt
•    1 klein pakje bladpeterselie, grof gehakt
•    sap van ½ citroen
•    4 teentjes knoflook, geplet
•    2 groene pepers zonder zaadlijsten, gehakt
•    20 g gekonfijte citroen, grof gehakt
•    1 tl gerookte paprika
•    2 tl komijnzaadjes, geroosterd
•    3 el olijfolie
•    4 dikke witte-visfilets zonder vel (bijvoorbeeld pangasius, kabeljauw of schelvis)
•    8 houten spiesen, ten minste een uur in water gedrenkt
•    1 citroen

 

 

Methode

 

  1. Voor de chermoula: doe alle ingrediënten – behalve de vis – in een stamper en vijzel of keukenmachine en stamp of mix tot een pasta.
  2. Verdeel de chermoula over de visfilets en zet 30 min. tot 2 uur in de koelkast om te marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C. Steek elke visfilet op twee spiesen. Plaats op een braadslee onder de grill en bak ongeveer 4-5 min. of totdat ze gaar zijn.

Serveersuggestie: serveer met tabouleh en een partje citroen.

*Allergeneninformatie is samengesteld op basis van gegevens die zijn verstrekt door de fabrikanten van de producten die we hebben gebruikt. Als je besluit een ander product te gebruiken, kunnen de allergenen verschillen, dus lees altijd de etiketten van alle ingrediënten die je voor dit recept koopt. Deze informatie dient slechts als leidraad.
De voedingswaarde-informatie is samengesteld door geregistreerde diëtisten met behulp van een standaard branchespecifiek softwaresysteem (FDH Saffron). Hou er rekening mee dat de voedingswaarde kan veranderen, afhankelijk van de producten die je voor dit recept gebruikt. Deze informatie dient slechts als leidraad.