Indiase kikkererwten curry

Indiase kikkererwten curry

 

HOOFDINGREDIËNTEN Kikkererwten
VOORKEUREN Vega SEIZOENGEBONDEN Lente, zomer, herfst, winter
ALLERGENEN*

 

Ingrediënten

 

1 grote ui
2 teentjes knoflook
20 ml olijfolie
1 tl Kurkuma
3tl Komijn
1 tl Paprikapoeder
½ tl Chili poeder
2 blikken kikkererwten (a 400g)
1 blik Kokosmelk
200g zilvervliesrijst
1 Komkommer
300ml Yoghurt (kan vervangen worden door soja of kokosyoghurt ongezoet)
½ Citroen
1 bosje Koriander
1 bosje Bosui

 

 

Methode

 

1.    Pel en snipper de ui fijn en pers een teentje knoflook uit.
2.    Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Fruit de ui en knoflook aan.
3.    Voeg 2,5 tl komijn en de rest van de specerijen toe en bak 1-2 minuten. Door de specerijen eerst aan te bakken komen alle aroma’s en oliën vrij, wat betekent nog meer smaak!
4.    Was de kikkererwten  onder de kraan en laat ze uitlekken. Voeg ze toe aan de pan. Blijf door roeren en voeg 100ml water toe. Blijf roeren totdat ze een uit elkaar beginnen te vallen. Schep dan 1/3 eruit en houd dit apart.
5.    Voeg de kokosmelk toe bij de kikkererwten in de pan. Laat dit door pruttelen op middelhoog vuur voor 15-20 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
6.    Zet ondertussen een pan met water op het vuur en kook de zilvervliesrijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
7.    Rasp de komkommer. Leg een theedoek in een zeef en laat de komkommer hier even in uitlekken.
8.    Meng de komkommer rasp met de yoghurt, een uitgeperst teentje knoflook, ½ theelepel komijn, het sap van een halve citroen en breng op smaak met peper en zout.
9.    Zodra de rijst klaar is, zeef de rijst. Verdeel de rijst over de borden met de kikkererwtencurry, komkommer-yoghurt saus en  serveer met fijn gehakte koriander en fijn gesneden bosui.