Zoete aardappelquiche

Zoete aardappelquiche

 

Energy

1121 kj
268 kcal

per portie

 

 

Bereidingstijd

1 hour 30 min

 

Servings

4 porties

 

HOOFDINGREDIËNTEN Aardappelen en Groenten
VOORKEUREN SEIZOENGEBONDEN Winter Herfst Zomer Lente
ALLERGENEN* Geen selderij Geen schaaldieren Geen vis Geen gluten Geen lupine Geen noten Geen mosterd Geen pinda’s Geen sulfiet Geen weekdieren Geen soja Geen sesam

 

Ingrediënten

 

•    400 gr zoete aardappel, geschild en in dunne schijfjes gesneden op een mandoline
•    40 gr margarine/boter, gesmolten
•    80 gr boerenkool zonder stronken
•    20 gr rode snijbiet
•    3 losgeklopte eieren
•    50 ml melk
•    platte peterselie
•    sap en rasp van ½ citroen
•    30 gr lijnzaad, geroosterd
•    80 gr geitenkaas, verkruimeld
•    Bakbonen/rijst voor blind bakken

 

Methode

 

1.    Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een kleine koekenpan met bakpapier.
2.    Vermeng de gesmolten margarine/boter met de aardappels en schep voorzichtig om tot ze glazig zijn.
3.    Bekleed de koekenpan met de beboterde plakjes aardappel, dakpansgewijs in een cirkel vanaf de buitenkant naar het midden toe (zorg dat er geen openingen zijn). Hou een paar plakjes achter om de zijkanten te bekleden. Snij de overgebleven plakjes tot halve maantjes en plaats deze ook dakpansgewijs (rechte zijde naar beneden) langs de zijkanten.
4.    Leg een groot stuk bakpapier in de nu beklede vorm en vul met blindbakbonen (of rijst).
5.    Laat 20-25 minuten in een voorverwarmde oven staan, of tot de aardappels zacht zijn en zich hebben gezet. Haal uit de oven, verwijder de bakbonen en zet de bodem nog 8-10 minuten in de oven om goed te drogen.
6.    Bereid de vulling. Blancheer de boerenkool ongeveer 1 minuut in kokend water of tot de groente beetgaar is. Haal de groente eruit en dep droog.
7.    Meng de eieren met de melk, peterselie, citroenrasp en het citroensap.
8.    Doe de geblancheerde boerenkool en de rode snijbiet in de voorbereide aardappelvorm en giet het eimengsel eroverheen. Besprenkel met het lijnzaad en de geitenkaas.
9.    Plaats in een voorverwarmde oven gedurende 20-30 minuten of totdat het mengsel net gestold is. Laat 10 minuten rusten buiten de oven en dien op.